Rabu, 30 Julai 2014

Travelog Raya Aidilfitri

Posted by Aya Sophia at 3:38 PTG
Tak tahu nak cakap.. "Nak nangis pun tak kena, tak nangis pun tak kena."

:')

Senyum penuh dengan kepalsuan. Sedih beraya aidilfitri pertama kali tanpa family. Tanpa rendang buatan ma. Tanpa ada salam kemaafan dari ayah bonda. Kemeriahan hari raya tapi exam bakal menanti hari raya ke-6 dan ke-7...Gelak sorang-sorang hari last ramadan sambil baca nota untuk exam. Kemudian duk meroyan dengan bff *bestfreindforever.


29Ramadhan, Jam 10.30 am waktu Jordan
Abah  selamat buat pembedahan mata. Tukar manic mata, disebabkan penyakit kencing manis.
2hari before abah operation, aku call abah tapi sis dari egpyt yang angkat fon... kantoi abah nak operation 27Julai.. Kalau akak tak bagitahu confirm ak tak tahu. Mungkin lepas ak tahu dari sis, abah serba salah nak cakap dengan aku. Allahurabbi, Allah je kan tahu sedih dan peritnya hati. Menangis tak berlagu. Hingga ke saat ini, ak tak ada kesempatan lagi nak cakap dengan abah. Hari raya memang ak ada call ma dari sini. Tapi abah 3..4 kali ak call tpi tak berangkat. Yap hingga saat ni, tak ada salam kemaafan ku pinta dari abah. Mungkin salah ak, jenis tabah tak kena cara. Ak tak boleh nak bercakap dengan abah, time dia sakit.. Menangis dan meraunglah jawapnya. Cukup ak update khabar abah dari adik dan kakak.

Pejam celik, ade baki 3 hari lagi before ak exam dua paper 3 dan 4hb ogos nie, mohon Allah anugerahkan kecemerlang dan kemudahan untuk ak menghafal dan membaca.

Travelog raya aku tahun nie 2014

Malam raya pergi takbir raya di rumah persatuan.
Pagi raya, masak ketupat palas. Beraya rumah akak senior.
Malam raya pertama pergi rumah persatuan. Aturcara Program Aidilfitri.
Hari raya kedua, buat openhouse ala kadar..Masak nasi ayam.
Hari raya ketiga, jemputan dua tiga buah rumah. Tak larat nak makan rasa.

Nie last raya sebagai anak perantauaan. Serius ak tak sanggup dah nak jauh dari ma abah.
Ramadan dan Aidilfitri tanpa makna buat aku... Moga Allah maafkan salah silap aku.

 

:: Contengan Musafir :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea