Sabtu, 13 Ogos 2016

Buah hati

Posted by Aya Sophia at 6:20 PTG
Buat entry sebab rindu dekat budak debok ni. Aisshh tiap hari berdoa Allah permudahkan segala urusan. Takut tu tak pernah hilang. Mungkin bila dah offclly tu baru boleh kut nak rasa lega 100%... nak cepat-cepat balik malaysia takut buah hati ni dah berubah hati and dah tak kenal nanny dia  but i don't thinks so. Haifaa takkan lupakan ct ya dia kan?? Haha ayat back up.
Semua subjek dah turun markah dekat portal tapi ada satu lagi yang tak turun. Moga allah berikan yang baik-baik. Aishh rindu sangat dah dekat Malaysia. Tapi nak balik pun risau juga, berat badan tak turun-turun. Target nak berat 60kg dengan tinggi 164cm.. tu pon kira dah over weight sangat. Tak tahulah sempat tak nak deal dengan tarikh balik. Majlis haflah, tak simpan harapan pun. Tapi kalau ada rezeki nak sangat naik stage untuk ambik skroll. Ya allah takdirkan dengan sebaik-baik takdir untuk hambaMu yang hina dan naif ini.
Anyways, belanja gambar budak debokk ni. Kuat makan, bulu mata lentik macam nanny dia  *feeling sendiri jap. Haha. Haifaaaa ct ya tak sabar nk jumpa awakk.. cepatnya berlalu masa. 



Khamis, 4 Ogos 2016

Redha hati

Posted by Aya Sophia at 6:43 PG

Kekadang diam membisu tu, bisa merawat luka dihati.
Kekadang diam membisu tu, dapat menahan esakan dihujung mulut.Walau mata tidak berhenti mengalirkan airmata.
Sakit yang terasa di hati, lagi menyakitkan perasaan yang bersekumat didada.

Hanya satu ku pinta,
Allah engkau sentiasa ada.
Tentukan apa yang terbaik untuk hambaNya.

*down lepas jawap exam. Airmata tak nak berhenti lagi ke??? Mata dah bengkak!! 😫😫😫 doakan Allah kuatkan Qistina untuk last paper hari sabtu ni. Sakit takleh jawap exam satu dah, sakit rindu dekat insan2; lagi lah sakit. Macam kena toreh2 je hati. Ct ya rindu haifa sangat2.. 😭😭😭😭 ma abah maafkan ya tak mampu berikan yang terbaik. Nak sangat call habis exam tapi emosi tak kuat. Tak pasal nangis masa cakap. Tak nakkkkk bg ma abah risau. 😔😔😔 Nak habis cepat2.. mohon Allah berikan kejayaan yang tertangguh ini. Tak mampu dah ya Allah. 😭😭😭

 

:: Contengan Musafir :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea