Selasa, 12 Julai 2016

Imtihan takmili

Posted by Aya Sophia at 2:19 PG

Hari ini exam takmili. Exam ulangan. Subjek Doc Imad salah satu subjek yang aku ambik soifi (musim panas). Sepanjang aku ambik subjek dengan Doctor, Doc memang akan adakan exam takmili sebab Doc bukan jenis yang mudah-mudah tambah markah. And alhmdulilah soalan Doc tadi lebih kurang je. Lepas hantar kertas jawapan tadi, tertiba emosi swing. Sebab migran makin teruk. Siap nangis lagi. Ya allah, Allah je tahu bertapa cuaknya aku takut Doc pandang. Yelah takut Doc ingat tak dapat jawap ke budak ni. Terketar-ketar tangan tahan sakit. Ni pun still tegang rasa leher. Tengah stabilkan diri, jap lagi ada satu kelas. Last class for today, esok exam lagi. So please wish me the best.

Before exam tadi ada call ma abah. Bagitahu abah, hajat di hati nak korban tahun ni. Sempatlah kan balik. Tiket 5/9.. before raya Aidiladha. Alahai qis, dah besar dah. Siap boleh korban dengan duit gaji sendiri. Sebenarnya dalam kelas tadi, terpikirkan mati sebab effect migran ni. Last dah makan soup mushroom 3 in 1.. rasa macam nak terkeluar biji mata mungkin sebab tekanan area kepala. Teruk mana migran before ni tak pernah nak mengadu dekat ma, tapi boleh plak tercakap td. Rasa macam nak hantuk je kepala bagi hilang rasa sakit tu. sorry mum. Nak deman semua bercampur. Mata dah bengakk. Sat lagi nk gerak p kelas dah. Ya allah.. ujian ujian soifie. Migran dengan soifi memang tak boleh di pisahkan. Bertabahlah qis. Bertabah untuk hari ini. Dan bertabah untuk exam esok.

 

:: Contengan Musafir :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea