Isnin, 16 Jun 2014

Mom can i cry on your shoulder now?

Posted by Aya Sophia at 6:15 PTG
Beribu perasaan tersimpan di lubuk hati. Makin haru biru bila dapat tahu kesihatan abah tak berapa elok disebabkan jangkitan kuman di tulang. Sebak, tak tahu nak luah kat siapa tangisan ni. Look up the sky and my tear down*Hasbunal ALLAH..Moga Allah kuatkan hati dan perasaanku.

Why many people on my circle i choice my mom..because only my mom believe me and always show to me what right think that should i do or dont.,and the important think my mom never bastard me. eeekkkkk rase nak meroyan sambil nangis tak cukup baldi je. Allahuakhbar,pressured.stress.pain. Anyway my father always will be the best Hero in my life.

Moga Allah jaga hati ini. Moga Allah berikan kekuatan atas ujian ini. Moga Allah ubatkan rasa ini. Serius saat nie nak sangat ada someone that i could cry on their shoulder to make me feel better. Nangis dengan tuhan rasa malu sangat-sangat. Sebab dosa banyak sangat. Seriusly triple double embrassing and so on.

Bila rasa nak nangis atas bahu orang nie, only someone yang selalu aku akan teringat. Siti E'shah Basri, merangkap partner satu lajnah dalam exco. Aku still simpan kata-kata dia, walaupun sekarang nie dia dah bergelar isteri orang dan tak lama lagi akan jadi ibu. Dia salah seorang yang namanya aku sebut dalam doaku. "Qis, kalau awak nak nangis.. bahu saya ada" (ayat tu dia ungkap waktu aku tengah pressured gila2 and waktu tu aku cuma diam.Mungkin dia tahu aku tengah sebak). Kenangan tu buat aku makin sedih.

Dan ada seseorang yang selalu bila dia dengar something bad thing about me mesti dia akan cakap macamnie.. "aku tak percaya Qistina macamtu sebab aku tahu dia macamana"..kata-kata tu serius buat aku syukur tak terhingga. Akak tu bukan boleh di takrifkan sebagai "My besties bestfreind" tapi dia back up aku sometimes lebih dari kawan baik sendiri back up aku. Aku rapat dengan akak tu sebab kami pernah musafir sama-sama. Only that moment... but moment tu lah boleh buat dia judge aku sampai tahap tu. Serius aku sayang kat akak tu. Bila aku cakap aku sayang, that mean memang aku sayang dia betul-betul sebab LillahiTaala. Hatta rakan seperjuangan satu fikrah dengan aku pun tak dapat husnuzon dengan aku bila diaorang dengar sesuatu tentang aku. Bila tahu hal sebenar baru nak minta maaf.. bagi aku, sebuah kemaafan tu mungkin tak mahal untuk aku berikan, tapi sebuah kepercayaan tu takkan mungkin dapat diberi hatta seribu tahun pun berkawan. Sekali kepercayaan tu ranap, takkan tumbuh seinci pun walaupun akar.

Melalut dan terus melalut. Point yang aku nak bagitahu kat sini, aku nak peluk my mom and cry as long i want to cry until i feel better. Keep Qawiy.
 

:: Contengan Musafir :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea