Jumaat, 16 November 2012

I’m trying to be a better muslimah

Posted by Aya Sophia at 3:06 PG

~Nk ngis tmbh sebak gler2 dlm hati tiap kali terbetik kata2 nie dlm lubuk hati~seriusly I’m not good person but I’m trying to b the best muslimah in my life..thnk for allah; tht u mde me strong..when I’m going through tough times in my life n in the end u hve alwys make thing o.k!!! hnye ak dan allah je tahu apa yg tersirat dalam lipatan kehidupan nie, bnyk ujian dan dosa telah ak hadapi dlm kehidupn nie, tapi Allah xpernh berhenti mgampuni dosa ak, bktinye Allah bnyk berikan ak nikmat yg xterhitung walupom bnyk dosa yg telah ak lakukan,..subhanallah..malunye aku memegang taklifan sbgai seorg mnusia yg xreti nk bersyukr!! 

(!_!) dibumi urdu nie, ak diuji, syukur sbb disebalik ujian tu ak mkin dekt dng Allah..smoga Allah mngaturkan khidupan ak dng sebaik2nye.Ameen..

~Pejam celik dah 2bln lebih ak musafir ilmu dibumi barakah nie, bumi syam; Jordan, Mafraq.Bile lme2 duk dibumi ni kuat plak ujian menguji, perangai pom berubh..b good silent in everything condition~sengalkan!! Dat the different when I’m trouble or susah hati..hukhuk (^_^) time saen2 tny ------- > ade mslh k..??, I like to b say “I’m okay” smbil sengeh yg susah pyh ak buat, mmg pandailh ak jd penipu besar, padhal dlm hati allah je yg tahu tengah sebak tahap nak karam kapal..the best conclusion yg ak sokmo abik, kol family  talk with the best person & angel for me, ma..J !!ckp dng org2 lain okep lagi, tpi bile dh ckp dng ma comferm2lh hati mule sebak tahap banjir besar!!mata dh jd bak empangan pecah!!hahaha, klu mek yeen tahu ak mcmtu msti dah kena mapuh, spe suh g ngaji jauh; hukhuk.. rindu pada belaian ma, tdo dng ma..mskn ma, yg part paling best, wat lawak smpai ma suko selok!! Time tu mmg sweetmemories~ya’allah2x rindu sngt nak wat lawak dng ma, moga dua thun nie, urusn ak dpemudhkan, confident pada diri serta yakin dng twkal pada Allah s.w.t insya’allah~

Konklusi,
 
  • ·        Bnykkan bersabar dng sekala yg sngt2 besar bile stdy sni!!
  • ·         Jagalah hati, setiap detik jng pernh lupa @ terptus connetion serta memohon pertolongan ALLAH.
  • ·         Kuatkan rohani  barulah fizikal kuat
  • ·         Mujahadah kt sini berbeza dng mujahadah dimalaysia !!
  • ·         Ak baru sedar bahawasanye ak bdok manje sbb selalu miss ma!!homesick sngt2
  • ·         Apapun kena fight hbis2 untuk MUMTAZ wa BIIZNILLAH 




Wanita yang SOLEHAH tersenyum dalam kesusahan, mendapat kekuatan melalui DOA, menenangkan hati melalui ISTIGHFAR, dan mendidik diri melalui SOLAT yang khusyuk "..Susah itu TARBIYYAH, sabar itu INDAH..

p/s : BERSYUKURLAH dalam beribu-ribu mereka yang MEMBENCI..ada jua yang masih menyayangi iaitu Allah, setiap yang Dia rancangkan pasti ada HIKMAH TERSENDIRI :') AllahuRabbi :')


 

:: Contengan Musafir :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea